diumenge, 11 de desembre del 2011

Chez Mr. Adams

Uns amics que van viure una temporada a Boston em van recomanar d'anar a la visita guiada de la cerveseria "artesanal" Samuel Adams. En diuen artesanal, però és fàcil trobar-la en ampolles per tota la costa est (i més enllà i tot). No sabia si tot plegat seria massa turístic, molt comercial... però fent un vot de confiança a aquests amics (aquest Nadal el vot el faran ells, que van a casa mons pares per una bona dosi d'escudella, carn d'olla i torrons!), de bon matí vaig agafar el metro i cap a la Samuel Adams Brewery.





Només entrar, identificació (la visita inclou un tast i cal tenir-ne 21!), i un cop de sort fa que ens donin la darrera entrada per al tour que comença cinc minuts més tard. La visita es divideix en tres parts: una explicació del procés d'elaboració de la cervesa (provem el gra, olorem el lúpol, etc.); una visita a la sala d'aparells per coure, fermentar...; i, finalment, una degustació a la sala de tast (tres cerveses: Boston Lager, Winter Lager i Pumkin Ale). La visita és gratuïta, a la sortida, això sí, ens passegen per una botiga on es poden comprar gots, gerres i samarretes amb el logo de la casa.




No cal dir que el tast del final és un reclam per a bona part dels que fan el tour, però la visita és molt amena, molt clara, la noia que ens fa de guia sap molt bé de què parla, i d'una manera molt informal, com qui no vol la cosa, transmet la passió per la cervesa i alhora s'assegura que entenem quatre idees bàsiques sobre l'elaboració d'aquesta beguda.




És clar que si entenem per què chez Samuel Adams fan les coses com les fan, valorarem el producte i estarem disposats a comprar-lo i a fer-ne publicitat entres els amics (o escriure entrades al nostre blog); així i tot, és d'agrair que les empreses t'obrin les seves portes, t'ensenyin com treballen, i vetllin per fer difusió de la tasca que fan, amb ganes, i amb una clara voluntat de fer les coses ben fetes.

P.D. La Sam Adams és complicadota de trobar per terres catalanes, però sembla que la cervesa artesanal s'està posant de moda... i ens n'alegrem molt!

2 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

La meva preferida de les americanes. Tenen algunes seasonal (com la summer ale) que són motl aconseguides. El tour aquest me'l vaig perdre!

Alba ha dit...

Sí, en tenen de molt bones! Doncs no sabia ben bé on anava, però la visita va estar molt bé! Per cert, que al Regne Unit no us en deuen faltar de cerveses bones... oi?