dimecres, 16 de juliol del 2008

Coses impressionants del Canadà


Dues hores d'autocar fins a les Niagara Falls. Els autobusos són extremadament incòmodes, seients de « sky », durs com pedres, però amb uns conductors extremadament amables i amb una paciència sense límits. Increïble.


Per arribar a les cascades, cal borejar el llac Ontario, uns 70 km de cirerers i vinyes, vinyes i cirerers. La canalla connectada a l'Ipod, els monitors dormint, un bus carregat de gent, silenci sepulcral, jo hipnotitzada pel paisatge, comptant ceps.

Doncs sí, Canadà, terra de vins. De fet, Ontario, terra de vins. Sobretot blancs, i especialment, icewine « vi de gel ». El raïm es deixa a l'arbre fins les primeres gelades, resultat: raïm amb una gran concentració de sucre, i un vi dolç, ideal per les postres (sí, sí, LES postres, femení!).


I res, a les 11h vam arribar a les cascades, i, encara no sé com, vam aconseguir posar tots 75 alumnes dins un vaixell que ens va portar fins al peu de les cascades. Tots portàvem un impermeable blau fins als peus, que ens protegia de l'aigua, tanmateix, un cop acabat el trajecte, vam quedar molls com polls. Fantàstic.


Hi ha dues grans cascades, la més gran, té forma de mitja lluna, el vaixell s'hi apropa força i la sensació és d'està rodejat d'aigua que cau per tot arreu. En alguns moments, degut al vent i a la força de l'aigua, és impossible mantenir els ulls oberts.


La resta del dia vaig estar en estat de xoc. Com la sídrome de Stendhal a Florència, però amb bellesa natural. Increïble. I mireu que alguns promotors han intentat esgarriar el paisatge construïnt unes Vegues en miniatura just al costat. Però ni els edificis alts ni les llums de colors treuen protagonisme a l'espectacle natural.